Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuws

10e editie Rooiietst gaat door!

 
Afbeelding
Groen licht voor Rooi Fietst
Yes!! Rooi Fietst, de fietsvierdaagse van Sint-Oedenrode, gaat definitief door! De gemeente Meierijstad heeft groen licht gegeven.
Na de persconferentie van vorige week hebben we contact opgenomen met de gemeente om te horen of de nieuwe richtlijnen consequenties hadden voor Rooi Fietst. En gelukkig ligt er nu de definitieve goedkeuring om Rooi Fietst door te laten gaan.

De fietsvierdaagse kan en mag doorgaan omdat het niet op één vaste plek gehouden wordt, maar een evenement is dat zogeheten doorstroomlocaties kent. Met andere woorden: omdat de deelnemers zich gedurende de dag verspreiden. Een andere belangrijke reden dat Rooi Fietst mag plaatsvinden is omdat wij als organisatie erop toezien dat de 1,5-meter-maatregel in acht genomen wordt. 
 
Afbeelding  
De tiende editie van Rooi Fietst wordt gehouden van 20-23 juli a.s. Er zijn prachtige, volledig bewegwijzerde routes. Ook dit jaar is er dagelijks weer keuze uit drie verschillende afstanden, 30, 45 en 60 km. Het evenement voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van Wielersportbond NTFU, met keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’. 

Om de spreiding van de deelnemers te kunnen garanderen, zijn er diverse maatregelen genomen. Zo kunnen deelnemers zich vooraf online aanmelden, online betalen en kiezen uit verschillende vertrektijden. Aanmelden kan via www.rooifietst.nl. Deelname kost € 5,- per dag, of € 12,- voor vier dagen. Op de website is alle informatie te vinden en worden eventuele wijzigingen gepubliceerd.
Afbeelding  
De nieuwe startlocatie van de Fietsvierdaagse is horecapaviljoen ‘De Helden van Kien’ te Sint-Oedenrode, gelegen in streekpark Kienehoef. Er is volop parkeergelegenheid nabij het streekpark.
Rooi Fietst is niet alleen een populair en goed georganiseerd evenement, het is bovenal een gezellige, sfeervolle en gezonde happening, voor oud en jong.

Organisatie Rooi Fietst
 

Eindelijk weer!

Beste  fietsliefhebber,

Als de voortekenen niet bedriegen, gaat Rooi Fietst dit jaar door! Het wordt de tiende editie! We hebben er heel veel zin in en hopelijk u ook!
Om iedereen op veilige en verantwoorde wijze – met inachtneming van de RIVM-richtlijnen - te kunnen laten genieten van onze Fiets4daagse, hebben we enkele aanpassingen doorgevoerd. De aanpassingen gelden met name de aanmeldprocedure en de spreiding van deelnemers.

De wijzigingen zijn als volgt:
* Inschrijven voor Rooi Fietst gebeurt vooraf en online. Op onze website www.rooifietst.nl vindt u op de Home-pagina en de Deelnmae-pagina een link om u online aan te melden. U kunt dan aangeven op welke dagen u wilt deelnemen, met hoeveel personen en op welk tijdstip u wilt starten.

* Iedere deelnemer kiest bij online inschrijving dus een (beschikbare) vertrektijd. Zo zorgen we voor spreiding van het aantal deelnemers bij het vertrekpunt.  

* Met het online inschrijven betaalt u gelijktijdig. Mocht het evenement onverhoopt niet doorgaan dan wordt het volledige bedrag teruggestort.

* Met uw bewijs van inschrijving meldt u zich op het gekozen tijdstip op de vertreklocatie, ‘De Helden van Kien’. Daar ontvangt u onder andere de route.

* Zowel op het vertrekpunt als op de pauzeplaatsen worden de RIVM-richtlijnen gehanteerd. Er is door Rooi Fietst een corona-manager aangesteld die hierop toeziet.

* Voor deelnemers die niet vooraf inschrijven geldt dat ze pas kunnen starten na 10.30 uur (nadat de voorinschrijvers zijn vertrokken). Zij kunnen uitsluitend met pin betalen.

We hebben een andere startlocatie gekregen. Onze nieuwe startlocatie is ‘De Helden van Kien’ (hemelsbreed slechts 100 meter verwijderd van onze vorige startlocatie). Er kan gebruik gemaakt worden van dezelfde parkeerplaatsen als vorige jaren. Zie ook op de Home-pagina van deze site.

Blijf gezond en wij zorgen weer voor schitterende routes en een fantastische vierdaagse, zoals u dat van ons gewend bent. Graag tot ziens op 20, 21, 22 en 23 juli!

Hou onze website in de gaten! Alle wijzigingen worden daarop gepubliceerd.

 

 

Organisatie Rooi Fietst.

Wat een weertje hadden we de hele week. En wat een sfeer. En wat een groot aantal deelnemers. Nauwelijks kleine ongelukjes gemeld, weinig pechgevallen.

Veel deelnemers zijn erg te spreken over het duidelijke uitpijlen en de mooie routes. Ook de stempelplaatsen worden erg gewaardeerd. De vrijwilligers bij de fietsenstalling horen wel duizend enthousiaste verhalen aan.

Merkwaardig is dit jaar dat het aantal deelnemers elke dag erg gelijk loopt, bijna steeds rond de 1250. Erg leuk was weer de spontane ontvangst met een hamburger bij Puur Brabant bij hun nieuwe vestiging in Nijnsel.

Ook de verrassende ontvangst door cliënten van Zorgboerderij Loos Corswarem op woensdag bij het kapelletje in de nabijheid van Liempde kan op grote waardering rekenen.

Bij terugkomst bij camping Kienehoef was er elke dag live muziek en kon men nog gezellig napraten over de gereden route.

Onze fotograaf heeft onderweg weer mooie plaatjes geschoten die te zien zijn op de site of op MooiRooi.

De organisatie van Rooi Fietst dankt alle deelnemers en de sponsors maar vooral de vele vrijwilligers voor hun geweldige inzet!

Volgend jaar krijgen we weer een volgende editie van Rooi Fietst van 21 tot en met 24 juli.

We zijn er weer klaar voor!

Er zijn ruim 140 voorinschrijvingen. Vanaf 1 juli is voorinschrijven niet meer mogelijk. De routecontroleurs zijn klaar met hun taak, de uitpijlers hebben hun segmenten verkend, de routebeschrijvingen, de inschrijfformulieren, de stempelkaarten en de dagflyers zijn gedrukt. De stempelplaatsen zijn voorbereid, de catering idem dito. Kortom, het feest kan weer beginnen. Nu hopen dat het geweldige weer nog even doorzet.

We zien jullie graag bij de start van Rooi Fietst!

5 keer de wereld rond

We hebben een overzicht gemaakt met het aantal deelnemers vanaf de start in 2012.

Het aantal vermenigvuldigd met de gereden kilometers per afstand.

Het geeft een mooi beeld van het aantal gereden kilometers aan het einde van elke fietsvierdaagse.

In totaal rijden we dan met zijn allen vier á vijf keer de wereld rond!

 

deelnemers

30 km

45 km

60 km

Totaal

Totaal km's

2012

297

1477

1280

3054

152175

2013

317

1510

1367

3194

159480

2014

401

1836

1314

3551

173490

2015

562

1524

1360

3446

167040

2016

543

1796

1618

3957

194190

2017

553

1882

1355

3790

182580

2018

571

2221

1375

4167

199575