Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuws

Online verkoop weer van start

Vanaf 9 februari kunt u uw deelnamebewijs weer online aanschaffen. Zie onder de Home-pagina en/of de Deelname-pagina de link.

Voorbereidingen 11e editie weer in volle gang

Ook dit jaar starten we weer vanaf de Helden van Kien. Dat was vorig jaar dus goed bevallen.

Verder zijn de routes weer verkend, vernieuwd, nagereden, op papier gezet en gecheckt. Materialen gecontroleerd, zonodig vernieuwd en bijbesteld. Vergunningen aangevraagd. Stempelplaatsen bezocht en afspraken gemaakt. Online ticketshop weer gevuld. Dit is voor onze vrijwilligers een continu-proces tot aan de dag van vertrek. Kortom: we zijn weer volop bezig om er weer een leuk evenement van te maken, waar weer velen van u van gaan kunnen genieten. En dit doen we met veel plezier. Nu maar hopen op goed weer. 

10e editie Rooiietst gaat door!

 
Afbeelding
Groen licht voor Rooi Fietst
Yes!! Rooi Fietst, de fietsvierdaagse van Sint-Oedenrode, gaat definitief door! De gemeente Meierijstad heeft groen licht gegeven.
Na de persconferentie van vorige week hebben we contact opgenomen met de gemeente om te horen of de nieuwe richtlijnen consequenties hadden voor Rooi Fietst. En gelukkig ligt er nu de definitieve goedkeuring om Rooi Fietst door te laten gaan.

De fietsvierdaagse kan en mag doorgaan omdat het niet op één vaste plek gehouden wordt, maar een evenement is dat zogeheten doorstroomlocaties kent. Met andere woorden: omdat de deelnemers zich gedurende de dag verspreiden. Een andere belangrijke reden dat Rooi Fietst mag plaatsvinden is omdat wij als organisatie erop toezien dat de 1,5-meter-maatregel in acht genomen wordt. 
 
Afbeelding  
De tiende editie van Rooi Fietst wordt gehouden van 20-23 juli a.s. Er zijn prachtige, volledig bewegwijzerde routes. Ook dit jaar is er dagelijks weer keuze uit drie verschillende afstanden, 30, 45 en 60 km. Het evenement voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van Wielersportbond NTFU, met keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’. 

Om de spreiding van de deelnemers te kunnen garanderen, zijn er diverse maatregelen genomen. Zo kunnen deelnemers zich vooraf online aanmelden, online betalen en kiezen uit verschillende vertrektijden. Aanmelden kan via www.rooifietst.nl. Deelname kost € 5,- per dag, of € 12,- voor vier dagen. Op de website is alle informatie te vinden en worden eventuele wijzigingen gepubliceerd.
Afbeelding  
De nieuwe startlocatie van de Fietsvierdaagse is horecapaviljoen ‘De Helden van Kien’ te Sint-Oedenrode, gelegen in streekpark Kienehoef. Er is volop parkeergelegenheid nabij het streekpark.
Rooi Fietst is niet alleen een populair en goed georganiseerd evenement, het is bovenal een gezellige, sfeervolle en gezonde happening, voor oud en jong.

Organisatie Rooi Fietst