Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 17 t/m 20 juli 2018

 

Alle vrijwilligers van RooiFietst danken u hartelijk voor uw enthousiasme, leuke reacties en complimenten. Hierdoor blijven wij gemotiveerd om dit volgend jaar weer mogelijk te maken. Tot volgend jaar !!

 

Rooise Fietsvierdaagse: Groen, gemoedelijk en gastvrij, voor jong en oud, voor iedereen! 

Rooi Fietst gaat van de zevende editie weer een heel mooi evenement maken. De deelnemers zijn vol lof over de organisatie, de mooie routes, het uitpijlen, de leuke stempelplaatsen en bovenal de vriendelijke ontvangst. Ook dit jaar zal de organisatie er alles aan doen om de deelnemers een warm onthaal te bezorgen.

Er is veel tijd en energie gestoken in het ontwerpen van een nieuwe route. Deze brengt de deelnemers naar Gemert en omgeving.
De routecontroleurs zijn al een aantal keren onderweg geweest om niets aan het toeval over te laten.

Er is een lijst van meer dan 100 vrijwilligers die het voor u zo comfortabel mogelijk maken.

De route indeling is als volgt:

Dinsdag:            richting Helvoirt

Woensdag:         richting Gemert

Donderdag:        richting Eindhoven

Vrijdag:             richting Uden     

Vorig jaar is door de Nederlandse Toer Fiets Unie aan Rooi Fietst het predicaat ‘Extra Goed Geregeld’ uitgereikt.

Rooi Fietst 2018 is een bijzonder mooi uitstapje en heeft alles in zich om er een heerlijke week van te maken. Kortom, u mag dit niet missen!

Rooi Fietst wordt georganiseerd van 17 tot en met 20 juli.

Wij hopen dat u er ook dit jaar weer bij bent. Graag tot ziens!

 

Op vrijdagmiddag, rond 16.00 uur, is er een veiling waar een aantal kunstwerken, veelal van Rooise kunstenaars, wordt geveild. De opbrengst is voor Samenloop voor Hoop, 24 uur wandelen op 1 en 2 september voor kankeronderzoek.

De eerste Rooise Fietsvierdaagsen waren een ongekend succes. Het enthousiasme van een paar duizend deelnemers motiveerde de organisatie om dit fietsevenement tot een terugkerende Rooise belevenis te maken. Want de ligging van Sint-Oedenrode leent zich uitstekend tot fietstochten in elke windrichting: routes door bossen, langs akkers, voorbij schilderachtige dorpjes en historische Brabantse bouwwerken.

De opzet van de Rooise Fietsvierdaagse is: Groen, gemoedelijk en gastvrij. Gevarieerde afstanden en de mogelijkheid om één of meerdere dagen te fietsen samen met ruime vertrektijden maken deelname aantrekkelijk. Zowel voor geoefende als voor onervaren fietsers. Want de Rooise Fietsvierdaagse is bedoeld voor jong en oud, voor iedereen!  

Inschrijven:

Inschrijving vier dagen: € 12 voor volwassenen (€ 10 bij voorinschrijven).

Dagdeelname: € 3,50 voor volwassenen.

Kinderen onder de 12 jaar en onder begeleiding € 1,00.

Afstanden 30, 45 en 60 km.

 

Vertrektijden:

Tussen 9.00 en 13.00 uur

 

Start en finish:

Camping ‘De Kienehoef’
Zwembadweg 37
5491 TE Sint-Oedenrode

 

Bereikbaarheid:

Vanaf de invalswegen de bewegwijzeringsborden volgen met het campingteken van De Kienehoef.

Over Sint-Oedenrode (gemeente Meierijstad)

Sint-Oedenrode (plaatselijk: Rooi) is een plaats met stadsrechten. Het is gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch en telt ongeveer 18000 inwoners. Het riviertje de Dommel stroomt dwars door het historische centrum en geeft het dorp een uniek karakter. In het jaar 2000 werd de gemeente gekozen tot het groenste dorp van Europa. Of u nu in het omvangrijke buitengebied staat of midden in het centrum, overal is de natuur dichtbij. Een groene oase in het Brabantse land! De gemeente ligt midden in het Populierenlandschap. Vooral voor het vervaardigen van klompen had men in het verleden een grote behoefte aan deze boomsoort.   

Het Groene Woud

Het Groene Woud biedt een unieke mix van natuur, cultuur en vermaak. Tien gemeenten, rijke cultuurhistorie en authentieke landschappen, gelegen tussen de steden ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, vormen samen het Nationaal Landschap Het Groene Woud. In het hart van Het Groene Woud liggen grootschalige natuurgebieden, bestaande uit bossen, moerassen, heide en agrarisch populierenlandschap, die steeds meer met elkaar in verbinding staan. Het Groene Woud is een landschap waarbinnen je je nog in het Brabant van vroeger waant. Het bestaat uit kleine akkers met verspreide boerderijtjes en gehuchten die als een krans om de centrale natuurkern liggen. Voorbeelden van dit soort dorpen zijn Oirschot, Liempde, Gemonde, Sint-Oedenrode en Oisterwijk. Lieflijke beken stromen door bos en heide en passeren onderweg soms een watermolen, dan weer een landgoed. 


Inschrijven

De voorinschrijving is gesloten.